Üdvözöljük az I-Components.com-ban

Magyarország
English polski Nederland Gaeilge 한국의 Slovenská Português ภาษาไทย Slovenija Hrvatska Kongeriket Italia العربية Français עִבְרִית español Dansk Svenska Deutsch Suomi românesc Türk dili Magyarország

A Xilinx heterogén számítástechnikát foglal magában az első ACAP-kkal

Xilinx embraces heterogeneous computing with first ACAPs

A Versal AI és a Versal Prime bevezetésre került a Developer Forumban, válaszul a heterogén számítástechnika szükségességére a ma használt adatok mennyiségének feldolgozására.

"A Versal egy bomlasztó technológia" - mondta Kirk Saban, a Product and Technical Marketing igazgatója Xilinx előzetes tájékoztatón.

"Ma egyetlen építészet sem érvényesül; ez a heterogén számítás kora - jelentette be. "A mai fejlesztőknek szoftverprogramozhatóságra és teljesítményre van szükségük az alkalmazások széles választékához - hozzá kell adniuk a kódot és hozzá kell igazítaniuk a kódot ahhoz, hogy a legjobb teljesítményt nyújtsák egy alkalmazás számára. Ebben a [a fejlesztők] hardveres agnosztikusak ".

Ennek eredményeképpen, azt mondta Saban, olyan platformra van szükség, amely skálázható és lépést tarthat az innovációval.

Az AI Core sorozat célja az alkalmazkodóképes alkalmazkodóképességű alkalmazkodóképességű alkalmazkodóképességű alkalmazkodóképességű alkalmazásokhoz való alkalmazkodóképességű méretezhető motorok összeállítása, magyarázta Saban. A sorozat felhő-, hálózati és autonóm technológiákra van optimalizálva, és öt készülékből áll, 128-400 AI motorral.

Az eszközök kétmagos Arm Cortex-A72 processzorok, kétmagos Arm Cortex-R5 valós idejű processzorokon alapulnak. Az 1.9 millió rendszer logikai cellán kívül 32 MB új gyorsító RAM blokkok is vannak, amelyek támogatják az egyéni memória hierarchiákat.

A PCIe Gen4 nyolcsávos és 16 sávos, valamint a CCIX gazdagép-interfészek a 32G SerDes-szel együtt maximum négy integrált DDR4 memóriavezérlővel, akár négy többszörös sebességű Ethernet MAC-vel és 650 nagy teljesítményű I / O-vel rendelkeznek a MIPI D- PHY, NAND, tárolási osztályú memória-interfész és LVDS.

A hálózat a chipen (NoC) akár 28 master / slave portot is képes biztosítani, és alacsony késleltetésű többszörös Tbps sávszélességet biztosít.
A Versal Prime sorozat a portfólió középtávú lehetősége, és a radarnyaláb kialakításánál alkalmazza az inline gyorsítást. Ugyanazok a Karos magok, mint az AI mag, és kilenc eszközből állnak.

Több mint 4000 DSP motorja van a nagy pontosságú lebegőpontnak, alacsony késleltetésű és több mint kétmillió rendszer logikai cellával, 200 Mbit UltraRAM-mal, több mint 90 Mbit RAM memóriával és 30 Mbit RAM-mal. A sorozat tartalmaz továbbá négy és nyolc sávos PCIe Gen4 és CCIX host interfészeket, a SerDes és az 58G PAM4 SerDes, akár hat integrált DDR4 memória vezérlőt, akár négy többszörös sebességű Ethernet MAC-t, I / O MIPI D-PHY, NAND , és a tárolási osztályú memória interfészek, az LVDS és a HD I / O a 3.3V-os interfésszel.

A célalkalmazások a kommunikációs vizsgálóberendezések, az adatközpontok hálózata és a tárolás gyorsítása, az Nx100G Ethernet és az optikai átviteli hálózat (OTN), a broadcast kapcsolók, az orvosi képalkotás és az avionos vezérlés.

A Versal sorozat a TSMC 7 nm-es FinFET technológiáján alapul. Az AI Core és a Premium a Xilinx korai hozzáférési programján keresztül érkezik ügyfeleivel, és általában 2019 második felében lesz elérhető.

Vezetője, a Xilinx vezérigazgatója, Victor Peng a Versalt "testreszabott szilíciumot" testreszabott szilícium nélkül írja le - méretezhető és bővíthető. "

Az AI Core az AI interferencia áteresztőképességre lett tervezve, miközben a Prime a középkategóriás, legszélesebb alkalmazás, mindkettő 2019-ben áll rendelkezésre. 2020-ban a vállalat bemutatja a Prémiumot, a 112G SerDes és a 600G magot, valamint az AI Edge-ot. AI család. Később 2020-ban bevezetésre kerül az AI RF. Ez integrált RF 5G vezeték nélküli alkalmazásokhoz. 2011-ben bevezetésre kerül a memória integrációra vonatkozó HBM opció.

itt van egy fejlesztési környezet, amely lehetővé teszi a Versalt. A szoftver verem tartalmazza a meghajtókat, a middleware-t, a könyvtárakat és a szoftver keret támogatást. A szoftvertervezés eszközei jövőre jelentek meg.